DE BEHANDELING

PMU is het aanbrengen van pigment in de bovenste laag van de huid. Met behulp van een ultradunne steriele naald wordt het pigment in de huid gebracht. PMU lijkt op tatoeƫren, maar het verschil zit in het gebruik van de naalden en de diepte van het ingebrachte pigment. Doordat bij het tatoeƫren de naald in een diepere huidlaag gaat, wordt het pigment ingekapseld.
Het voordeel van PMU is dat deze in de loop van tijd zal vervagen, waardoor deze ook gemakkelijker aangepast kan worden.

De behandeling omvat 3 sessies. Zo wordt het mooiste resultaat verkregen. Een behandeling duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur.

Bij de eerste behandeling wordt er een informed consent (intakeformulier) ingevuld en ondertekend. Deze vragenlijst is nodig om de behandeling veilig en verantwoord te verrichten. Daarna worden uw persoonlijke wensen, zoals de vorm en de kleur van het pigment besproken. De PMU wordt pas aangebracht nadat alle uitleg gegeven is en uw wenkbrauwen en/of eyeliner zorgvuldig zijn voorgetekend

Na de eerste behandeling zal de kleur wat donkerder zijn dan gewenst. Schrik hier niet van, want na 3-4 dagen zullen de kleur en intensiteit door het afstoten van het pigment wat lichter worden. De afstoting kan gepaard gaan met kleine korstjes en/of schilfers. Dit mag u niet afkrabben. Doet u dit toch, dan kunnen er ontstekingen ontstaan of kan het pigment met de korst verdwijnen. De korstjes laten vanzelf los als de huid geneest. Een langere genezingstijd is niet abnormaal, omdat algemene gezondheid en lichamelijke conditie hierbij een rol kunnen spelen.

Na minimaal 6 weken vindt de tweede behandeling plaats. De huid moet eerst helemaal hersteld zijn; eerder kan een 2e behandeling niet uitgevoerd worden.

Bij de 2e en 3e behandeling kunnen correcties in vorm en kleur aangebracht worden.