MEDISCHE PIGMENTATIE (DERMATOGRAFIE)

Iedereen loopt in zijn / haar leven wel één of meerdere verwondingen op aan de huid die genezen als een litteken. Als mensen, om welke reden dan ook littekens ontwikkelen, is dit meestal onwenselijk en zullen zij proberen er iets aan te laten doen. Zeer vervelend is het als een litteken beperkingen in de beweging geeft of leidt tot schaamte door cosmetische ontsieringen.

Heb je littekens veroorzaakt door:

  • Brandwonden;
  • Acné;
  • Krabben of snijden;
  • Gedepigmenteerde vlekken na het weglaseren van een tatoe;
  • Alopecia, vitiligo of een wijnvlek?
  • Een borstreconstructie of borstverkleining gehad en zou je graag weer een mooie tepelhof willen hebben;
  • Facelift;
  • Of mis je een teennagel.

Het is altijd mogelijk om in een intakegesprek te bekijken wat de eventuele mogelijkheden zijn.

Wat is dermatografie?

Dermatografie is een medische pigmentatie. Hierbij worden met behulp van speciale naalden pigmenten en/of werkstoffen in de huid gebracht. Hierdoor kan men een litteken verfraaien, verzachten of soepeler maken en een gedepigmenteerd plek zo pigmenteren dat deze bijna onzichtbaar wordt. Wel geldt voor het pigmenteren van vlekken dat men een lichte / gedepigmenteerde vlek donkerder gemaakt kan worden, maar een donkere pigmentvlek kan niet lichter gemaakt worden.

Wat is het verschil tussen tatoeëren en medische pigmentatie?

Bij tatoeëren maakt men gebruik van inkt en werkt men dieper in de huid. Bij medische pigmentatie maakt men gebruik van pigmenten en wordt minder diep in de huid gewerkt. Verder vervagen de pigmenten in de loop van de tijd en zal daarom eens in de drie tot vijf jaar bijgewerkt moeten worden. Het vervagen van het pigment komt onder meer door invloed van de zon. Bij het gebruik van camouflagepigmenten bij littekens vervaagt de kleur minder snel.


Prachtig resultaat met medische pigmentatie.
Linksboven zoals het litteken was.
Rechtsboven na eerste behandeling met microneedling en hyaluronzuur.
Linksonder na tweede behandeling met microneedling en pigment.


 

Een cosmetische camouflage (make-up) is een tijdelijke oplossing, medische pigmentatie geeft een oplossing voor een lange termijn en soms zelfs voor altijd!

Medische of cosmetische pigmentatie kan risico’s met zich meebrengen.