BEHANDELINGEN

Tepel- en tepelhofreconstructie

Bij een borstverkleining kan het litteken rondom de tepelhof en de lijn naar de onderkant van de borst met microneedling en hyaluronzuur behandeld worden. Om zo het litteken te verzachten en minder zichtbaar te maken. Als de tepelhof haar kleur verloren heeft kan pigmentatie de borst weer mooier maken.

Als na een borstreconstructie (door bijvoorbeeld borstkanker) de tepel en het tepelhof ontbreken, is het mogelijk om door middel van de 3D techniek een nieuwe tepel en tepelhof te creëren. Door de tepel en het tepelhof aan te brengen oogt de borst weer compleet.

De behandeling bestaat totaal uit 3 sessies met een tussenperiode van 5 weken.


Vitiligo

Bij patiënten met deze aandoening verliest de huid pigment. De pigmentcellen gaan kapot en maken geen melanine (de stof die de huidskleur bepaalt) meer aan. Hierdoor ontstaan melkwitte vlekken op hun huid of zelfs witte lokken in het haar. Vitiligo varieert in grootte en in vorm. De grens van de vlekken op de huid kan duidelijk zichtbaar zijn, doordat er een donkere rand omheen zit die de vitiligovlek van de gepigmenteerde huid scheidt. Dit is niet bij alle patiënten het geval.

Bij vitiligo kunnen mooie resultaten bereikt worden. Wel moet de vitiligo drie jaar stabiel zijn of er moet sprake zijn van vitiligo segmentalis. (Patiënten met deze vorm van vitiligo hebben vlekken op één segment van het lichaam).

De gedepigmenteerde vlekken kunnen met behulp van pigment weer kleur krijgen en worden zo minder zichtbaar. Hoe donkerder de huid, hoe mooier het resultaat.

Er is een vereniging voor vitiligo patiënten. Landelijke Vereniging voor Vitiligo Patiënten (LVVP).

Kijk op www.vitiligo.nl. Landelijke Vereniging voor Vitiligo Patiënten, Postbus 87956. 2508 DJ Den Haag.


Alopecia

Alopecia betekent letterlijk “kaalheid”. Er bestaan verschillende vormen en het proces verloopt bij iedereen anders. Plotseling haarverlies, kale plekken op het lichaam, hele plukken haar die uitvallen of juist geleidelijke haarverlies. Er is nog veel onduidelijkheid over de oorzaak van alopecia. In sommige gevallen komt de haargroei weer terug, in andere situaties breidt het alleen maar verder uit.

Door permanente make up kunnen er weer wenkbrauwen worden gecreëerd. Met de 3D hairstroke techniek kan men een natuurlijke wenkbrauw nabootsen, waardoor het gezicht weer uitdrukking krijgt.

Zowel mannen als vrouwen kunnen getroffen worden door Alopecia en beide doelgroepen zijn geschikt voor permanente make up. Alopecia patiënten komen vaak in aanmerking voor vergoedingen van de behandeling door de zorgverzekeraar. De mate van vergoeding verschilt per persoon en is afhankelijk van de zorgverzekeraar.

Jaarlijkse Nationale Alopecia Informatiebeurs

Voor iedereen die geïnteresseerd is in alopecia, haarverlies en haaruitval organiseert de Alopecia Vereniging jaarlijks een Nationale Alopecia Informatiebeurs.

Tijdens deze Nationale Alopecia informatiebeurs presenteren diverse bedrijven hun producten en/of diensten, zoals mutsjes, haarwerken, haarstukken, onderhoudsproducten, wimpers, (PMU)wenkbrauwen, make-up, gezondheid, voeding, psychologische ondersteuning, immuunsysteem etc. Kortom, alles waar mensen met alopecia, haaruitval en haarverlies in zijn geïnteresseerd.

Kijk op www.alopecia-vereniging.nl.


Mist u een (teen)nagel?

Met medische pigmentatie is het mogelijk om een (teen)nagel te pigmenteren.


Hoofdhaar

Als haar ontbreekt op het hoofd is het niet aan te raden om dit na te bootsen met medische pigmentatie. Achter op het hoofd, kan na bijvoorbeeld een haartransplantatie, het litteken dat ontstaan is wel behandeld worden. Men moet zich wel realiseren dat het helemaal kaalscheren van het hoofd dan niet meer mogelijk is.


Wijnvlek

Het is mogelijk om een wijnvlek minder zichtbaar te maken. Met speciale camouflerende pigmenten valt de plek minder op. Soms moet er na jaren weer een nabehandeling plaatsvinden. Het aantal behandelingen van een wijnvlek hangt af van de grootte van de vlek. De duur van één behandeling is ruim 1 uur.

Het is een behandeling die veel geduld vergt.


Brandwonden

Hebt u strakke, stugge of verdikte littekens door brandwonden. Met de fraction needle en speciale werkstoffen is het mogelijk om de littekens zachter en soepeler te maken. Door pigmentatie kan het kleurverschil verminderd worden, waardoor het litteken minder opvallend wordt.


Borstverwijdering bij transgenders

De verwijdering van de borsten heet “subcutane mammactomie”. Hierbij wordt een mannelijke borst verkregen door:

√ het verwijderen van het teveel aan borstklierweefsel
√ indien nodig, door het verkleinen van tepel en tepelhof
√ het herpositioneren van de tepel
√ een correctie van het overschot aan huid

Met microneedling en een werkstof kunnen littekens zachter en soepeler worden en als de tepelhof haar kleur of vorm verloren heeft kan pigmentatie de tepel weer mooier maken.