Kleuren en pigmenten PMU

Bij “Le beau cygne” wordt gewerkt met de toppigmenten van het merk Academie. Deze pigmenten onderscheiden zich vooral door het vele okergeel in de wenkbrauwenkleuren. Deze kleur geeft de wenkbrauw een mooie glans. Er zijn meer dan 30 pigmenten voor de wenkbrauwen, van zacht asblond tot prachtig diep donkerbruin.

Huidkleur + pigment = resultaat. Graag adviseer ik u bij de kleurkeuze.


Kleuren en pigmenten PMU

Het kiezen van de juiste kleur en pigment is één van de lastigste onderdelen van het PMU-vak. Dit heeft te maken hebben met ondertonen in de huid en met de kleur van de huid ten gevolge van de doorbloeding. De ondertoon van de huid is een vaststaand gegeven dat genetisch is bepaald en dat je hele leven hetzelfde blijft. Hierin wordt een onderscheid gemaakt tussen warme, koele en superkoele huidtypes. Een koel pigment wordt gebruikt bij een huid met een koele ondertoon en een wam pigment bij een huid met een warme ondertoon. We maken hierbij gebruik van de Academie Kleurencirkel, een handige gids om de juiste kleur te kiezen!

Haal alles uit kleur
We worden omringd door allerlei kleuren.
Je lievelingskleur zegt iets over je persoonlijkheid. De kleur blauw geeft verkoeling, rood staat voor kracht, groen is rustgevend en geel staat voor energie. Kleuren hebben een betekenis en roepen emoties op. Bewust en onbewust worden we beïnvloed door de werking van kleur.

Primaire kleuren
Primaire kleuren zijn opgebouwd uit de kleuren rood, geel en blauw. Met deze drie kleuren kun je in principe elke kleur maken die je wilt. Primaire kleuren kunnen niet gemaakt worden door de kleuren met elkaar te mengen. Het mengen van de drie primaire kleuren geeft de kleur bruin.

Secundaire kleuren
Secundaire kleuren zijn een mengsel van twee primaire kleuren.

Tertiaire kleuren
Een tertiaire kleur is een combinatie van een primaire kleur met een aangrenzende secundaire kleur.

De kleur bruin
De opbouw van de kleur bruin is belangrijk in verband met het kiezen van de juiste wenkbrauwkleur en moet met zorg worden samengesteld. Het luistert heel nauw welke kleuren je toevoegt. Zo zal een warme kleur meer rood bevatten, een blonde kleur meer geel en een koele kleur bevat meer blauw.

De mooiste kleuren bruin in de PMU zijn gemaakt uit tertiaire kleuren. Tertiaire kleuren zijn pas de laatste jaren ontwikkeld. Het zijn de meest gevraagde kleuren, omdat ze mooi in de huid overkomen. Voorbeelden van geliefde kleuren zijn: olijf en taupe.