Nazorg

Na de behandeling krijgt u een brief mee hoe u de behandelde huid moet verzorgen, in de dagen na de behandeling. U dient de huid 3 dagen droog te laten. Dit betekent dat u contact met water in het gezicht dient te vermijden. Tevens niet zwemmen en geen saunabezoek. Maak ook geen gebruik van reinigingsmiddelen op de behandelde huid en breng geen cosmetica aan.

Let op met het gebruik van haarlak; dit mag niet op de pas behandelde huid komen!

Zo nodig kunt u 1x per dag Vaseline smeren op de wenkbrauwen en ogen.
Bij voorkeur de huid zo natuurlijk mogelijk laten genezen.
In het geval van de eyeliner mogen de contactlenzen na 72 uur weer ingezet worden.

TIP: was uw haren de avond vóór de behandeling.

Het is mogelijk dat de huid na de behandeling gezwollen en rood is, maar dit verdwijnt meestal binnen 24 uur.
Mocht de huid ondanks alle voorzorgsmaatregelen toch gaan ontsteken, neem dan gerust contact met mij op, zodat ik u kan adviseren.

Om de kleur langer te behouden, wordt aangeraden om tijdens het zonnen altijd een sunblock (factor 30 of hoger) op de wenkbrauwen of oogleden te smeren. Het zonlicht zal namelijk de PMU sneller laten vervagen.

PMU gaat door de tijd vervagen en indien gewenst kan deze opgefrist worden. Hoe snel dit gaat, is per persoon verschillend. Gemiddeld kunt u na 1,5 tot 2 jaar terugkomen voor een opfrisbehandeling. Deze opfrisbehandelingen zijn voordeliger dan de eerste sessies en worden met dezelfde zorg en kundigheid uitgevoerd.